Dit is hoe je de beste mannenparfum kan vinden

Een cadeau of voor je zelf. Mannenparfum is altijd goed om te krijgen of geven. Maar hoe vind je nou een geurtje die het beste bij de desbetreffende persoon past? Als je de heer al kent is, kan je vaak al ruiken of hij meestal een sterke, kruidige of zoete geur op heeft. Is dit voor iemand die je nog niet kent of je weet niet wat hij normaal gesproken draagt? Dan kan je een aantal dingen doen om op zoek te gaan naar de beste herenparfum die hij zal waarderen. 

Er zijn grote merken waar je vast al van hebt gehoord. Deze verkopen vaak mannen parfum die al veel gekocht worden. Merken die er dan ook om bekend staan hebben veel keus. Een aanrader is dan ook echt te kijken naar de duurdere merken waar veel van verkocht wordt.

Hulp in winkels

In winkels of drogisten waar parfums te koop zijn, zijn vaak medewerkers aanwezig die je graag willen helpen met jouw ideale luchtje te vinden. Jij kan ze dan informeren waar het voor is, voor wie en waar die persoon van houdt. Op basis hiervan zoeken ze er een die goed past in het karakter. Mocht het dan toch niet in de smaak vallen, weten ze snel met een alternatief te komen. Of is de prijs te hoog of te laag? Idem dito. Hier komt nog bij dat er vaak “testers” staan om even een klein voorproefje te krijgen. Zo kan je meerdere parfums per keer proberen.

Dit is een goede manier een beeld krijgen van de verschillende soorten geuren. Tegenwoordig willen wij alles online bestellen en thuis bezorgd krijgen. Maar zelf even testen en op onderzoek gaan is achteraf toch het beste. Zeker al gaat het om wat prijzige flesjes.

Vaak ga je dan voor de mannenparfum die jij zelf dan lekker vindt. Houd er dan wel rekening mee dat je niet een te sterke parfum kiest. Een zachtere geur is altijd een veilig cadeau. 

Tips

Als je opzoek bent voor jezelf weet je al snel wat je lekker vindt. Voordat je gaat winkelen of op een online website kijken wat je wilt halen, stel alvast een prijsgebied vast wat je wilt uitgeven. Zo bespaar je veel tijd en testen door er een aantal al over te kunnen slaan. 

Ben je online aan het shoppen en je hebt de beste herengeuren gevonden, kijk dan even naar de recensies. Hieruit kan je halen welke jouw het meest aantrekt.

Als je aan het winkelen bent in een winkelcentrum of winkelstraat. Ga langs meerdere winkels, de prijzen kunnen verschillen. Of er staan hele andere luchtjes om uit te kiezen.

Denk aan wat voor persoon de heer is. Voor een serieuze zakenman is bijvoorbeeld een houtige of kruidige geur passend. Is het een jonge scholier of sporter? Dan is iets fris of zoets een betere optie. 

Het verschilt natuurlijk per persoon wat hij lekker vind. Vraag dan aan familie en vrienden of zei je een handje kunnen helpen.